(0 szavazat)

Nagyon hálásak vagyunk az Úrnak az idei pünkösdünkért. Gyülekezetünkben, Békésen tizenöten tettek bizonyságot bemerítésükkel a zsúfolásig megtelt imaházban.

Az igét Papp János, misszió igazgató hirdette közöttünk. Az istentiszteleten szolgált az énekkar és az ifjúsági zenekar is. Az igehirdető az első pünkösd eseményei alapján mondta el az evangélium üzenetét. Igehirdetésében kifejtette Isten hasonló módon cselekedett Mózes idejében a Sinai hegyen, mint ahogy Jeruzsálemben a Szentlélek kitöltetésekor. Isten munkája azonban nem fejeződött be, hanem ma is folytatódik az egyház életében.

Az első bizonyságtevő Gregor Alexandra volt, aki nem hívő családból, a gyülekezet ifjúságán keresztül tért meg. Elmondta, hogy először az a szeretet és közösség ragadta meg, amit a fiatalok között tapasztalt, majd megértette, hogy Jézus Krisztus az ő életét is meg tudja változtatni. 

Iliszi Róbert, gyermekkorában a gyülekezetben nőtt fel, de később a családjával együtt eltávolodott az Úrtól. Sok szenvedésen ment keresztül, majd az év elején került vissza az ifjúságba, és egy csendeshétvégén adta át az életét Jézus Krisztusnak.

A legmeghatóbb bizonyságtétel Németh Angéláé volt, akinek édesanyját a bemerítés előtt két nappal temette a gyülekezet. Ez a tizenöt éves kislány elmondta, hogy nagyon hálás azért az örökségért, amit édesanyjától megkapott, a hitet. Példamutató meggyőződése nemcsak könnyeket csalt a hallgatók szemében, hanem sokakat elgondolkodtatott.

Lipcsei Ferenc, a bélmegyeri misszió gyümölcse. Ő is hitetlen családban, sok nehézség között nőtt fel, de Isten megszólította őt is. Először gyermek alkalmakon, később ifjúsági alkalmakon hallhatott az örömhírről, amit el is fogadott az életében. Most családjáért imádkozik, hogy ők is megismerjék az igazi boldogságot, és az örök élet reménységét.

A bemerítkezők között egyetlen középkorú, Filóné Hegyesi Mónika volt. Aki negyven éven át tartó keresés után találta meg békességét Istennél. Nagyszülei még baptisták voltak, de szülei már nem követték a hitet. Ő lányával együtt hat éve kezdett járni az imaházba. A sok igehirdetés, a személyes beszélgetések, leánya megtérése vezették őt is arra a döntésre, hogy neki is ezt az utat kell választania életében.

Az utolsó bizonyságtevő Oláh Nóra volt, aki testvérével együtt merítkezett be ezen az ünnepen. Nóra hívő családban nőhetett fel, de neki is meg kellett harcolnia a megtérést. Most ő is családjáért imádkozik. 

Az istentiszteleten nem tettek bizonyságot, de a gyülekezet előtt megvallották hitüket: Oláh Titanilla, Nóra testvére, Bauer Rita, aki ugyancsak Bélmegyeren nőtt fel nem hívő családban. Tóth Máté, Lisztes Laura, Jakab Norbert, Dürgő Orsolya, akik gyermekkoruktól fogva gyülekezetbe jártak. Boda Amália, aki szüleivel együtt tavaly költözött Békésre, és az idei ifjúsági konferencián döntött az Úr mellett. Kisházi Timea és Berecki Andrea, akik hívő barátnőik által kapcsolódtak a gyülekezethez és az idei év elején fogadták be az Urat a szívükbe.

A bemerítést Merényi Zoltán lelkipásztor végezte, akinek ez volt az első ilyen jellegű szolgálata. Imádkozunk azért, hogy gyülekezetünk új tagjai kitartóak legyenek a hit harcaiban, felnövekedve sok gyümölcsöt teremjenek Jézus Krisztus dicsőségére. Imádkozunk a fiatal hívők családjaiért, hogy az az áldás amely elindult az ő életükben, az tovább áradjon szüleik, testvéreik, barátaik körében.

Megjelent: 847 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 04 április 2017 10:12

Keresés az oldalon

Blog

  • Költözés Gyulára
    Költözés Gyulára Kétévi szokolyai és váci szolgálat után Isten vezetését látva elfogadtuk a Gyulai Baptista Gyülekezet meghívását, így 2019. május végén visszaköltöztünk…
  • Öröm a mennyben és a földön
    Öröm a mennyben és a földön 2018. június 17-én délután teljesen megtelt a váci baptista imaház, ahol bemerítést tartott a helyi gyülekezet. Hét megtért keresztény tett…
  • Elég legyen! Legyen elég!
    Elég legyen! Legyen elég! Február 10-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Váci Baptista Gyülekezet 25+ konferenciáját. Az idei találkozó témája a megelégedés volt.…

MBE hírei

2019. június 24.

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak