(0 szavazat)

Minden gyülekezet életében nagy öröm, mikor bemerítést tarthat. Különösen igaz ez a megállapítás azokra a kis szórvány közösségekre, ahol a taglétszám nagyon kicsiny, és az átlagéletkor is közelít a hatvan felé. Így van ez Püspökszilágyon is, mely a váci körzethez tartozik. Hosszú idő után ismét megmozdult a víz a kis imaház medencéjében. Szeptember 11-én egy fiatal lány, Káposzta Csilla tett bizonyságot megtéréséről és csatlakozott a közösséghez. 

Csilla gyermekkorától fogva kapcsolatban állt a baptista gyülekezettel. A szomszédos községből, Kisnémediből testvérével együtt átjárt a püspökszilágyi Biztos Szikla klubba. Egy fiatal család felkarolta őt és gyakran elhívták őt a gyülekezetbe, nyaranta pedig részt vett a Tahi táborban egy gyermekhéten. Ahogy azonban idősebb lett, őt is vonzotta a világ, de szíve mélyén ott volt a vágy Isten után. Jászberénybe ment főiskolára, és közben átjárt a kecskeméti imaházba. Ott született meg a döntés a szívében, hogy megtér és átadja életét Jézus Krisztusnak. 

Csilla élete bizonyság volt a kis gyülekezet számára is, hogy nem hiábavaló az a sok imádság, szolgálat, amit a misszióért tesznek. 

Az ünnepi istentiszteleten Mike Sámuel, kecskeméti lelkipásztor hirdette Isten igéjét a csordultig megtelt imaházban. A bemerítést Merényi Zoltán, angyalföldi lelkipásztor, a kézrátételes imádságot pedig Meláth Attila, váci lelkipásztor végezte. 

Megjelent: 74 alkalommal

Blog

  • Bemerítés Vácon
    Bemerítés Vácon Március 26-án ismét megmozdult a víz Vácon, a baptista imaházban. Két fiatal tett bizonyságot megtéréséről a szépszámú gyülekezet előtt.
  • Lelkipásztor beiktatás Szokolyán
    Lelkipásztor beiktatás Szokolyán Az elmúlt év júniusában búcsúztatta el a Szokolyai Baptista Gyülekezet valamint a Vác-Püspökszilágyi körzet lelkipásztorát és ifjúsági pásztorát, Floch Gábort.…

MBE hírei

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Következő program

A JavaScript hibás vagy nem fut.

Következő események

26jún.
2017. 06. 26. - 2017. 06. 30.
Mosolyhét
4aug.
2017. 08. 04. - 2017. 08. 06.
MABAVIT
7aug.
2017. 08. 07. - 2017. 08. 11.
Gyermekhét Szokolyán