(0 szavazat)

Minden gyülekezet életében nagy öröm, mikor bemerítést tarthat. Különösen igaz ez a megállapítás azokra a kis szórvány közösségekre, ahol a taglétszám nagyon kicsiny, és az átlagéletkor is közelít a hatvan felé. Így van ez Püspökszilágyon is, mely a váci körzethez tartozik. Hosszú idő után ismét megmozdult a víz a kis imaház medencéjében. Szeptember 11-én egy fiatal lány, Káposzta Csilla tett bizonyságot megtéréséről és csatlakozott a közösséghez. 

Csilla gyermekkorától fogva kapcsolatban állt a baptista gyülekezettel. A szomszédos községből, Kisnémediből testvérével együtt átjárt a püspökszilágyi Biztos Szikla klubba. Egy fiatal család felkarolta őt és gyakran elhívták őt a gyülekezetbe, nyaranta pedig részt vett a Tahi táborban egy gyermekhéten. Ahogy azonban idősebb lett, őt is vonzotta a világ, de szíve mélyén ott volt a vágy Isten után. Jászberénybe ment főiskolára, és közben átjárt a kecskeméti imaházba. Ott született meg a döntés a szívében, hogy megtér és átadja életét Jézus Krisztusnak. 

Csilla élete bizonyság volt a kis gyülekezet számára is, hogy nem hiábavaló az a sok imádság, szolgálat, amit a misszióért tesznek. 

Az ünnepi istentiszteleten Mike Sámuel, kecskeméti lelkipásztor hirdette Isten igéjét a csordultig megtelt imaházban. A bemerítést Merényi Zoltán, angyalföldi lelkipásztor, a kézrátételes imádságot pedig Meláth Attila, váci lelkipásztor végezte. 

Megjelent: 999 alkalommal

Keresés az oldalon

Blog

  • Öröm a mennyben és a földön
    Öröm a mennyben és a földön 2018. június 17-én délután teljesen megtelt a váci baptista imaház, ahol bemerítést tartott a helyi gyülekezet. Hét megtért keresztény tett…
  • Elég legyen! Legyen elég!
    Elég legyen! Legyen elég! Február 10-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Váci Baptista Gyülekezet 25+ konferenciáját. Az idei találkozó témája a megelégedés volt.…

MBE hírei

2019. május 27.

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak