(0 szavazat)

Május elején a magyarországi Baptista Egyház vendége volt Joseph S. Fornah, a Sierra Leone-i Baptista Szövetség vezetője és Titus Kamara, baptista lelkipásztorok. Utazásuk elsődleges célja az volt, hogy meglátogassák Füredi Kamilla misszionáriust, aki az afrikai országban végez szolgálatot, és betegsége miatt tartózkodik idehaza.

A két afrikai pásztor több rendezvényen is részt vett, többek között az május 10-i Országos Lelkipásztor Konferencián is felszólaltak. A találkozón készítettünk velük interjút.

- Mit kell tudni Sierra Leonéról?

- Ez egy szép, vendégszerető, barátságos, fejlődő ország, ahol szabadság és szeretet van. 

- Mennyi keresztény él ebben az országban?

- Egy hét milliós ország körülbelül 20 százaléka keresztény. Katolikusok, protestánsok, azon belül baptisták, metodisták, pünkösdiek is megtalálhatók az országban. Változatos a felekezeti térkép főleg Freetownban, a fővárosban.

- Szabadon hirdethetik az evangéliumot az országban?

- Gyülekezeti és vallásszabadság van az országban, bárhol hirdethetjük az evangéliumot. 

- Milyen segítséget jelentett Füredi Kamilla szolgálata a Sierra Leone-i misszióban?

- Kamilla szerteágazó munkája közül a lelkipásztorképzésben volt a legnagyobb szerepe. Öt teológiai centrumot hozott létre az országban. Ezen felül gyülekezeteket plántált és hirdette az evangéliumot sokfelé.

- Mi volt a mostani, magyarországi látogatásuk célja?

- Elsősorban Kamillát akartuk meglátogatni, aki beteg lett és így kellett kimenekíteni Sierra Leonéból. Ezen felül a Magyarországi Baptista Egyház vezetőivel is szerettünk volna találkozni, hogy megköszönjük azt a munkát és segítséget, amit hazánkban végeztek, elsősorban Füredi Kamillán keresztül. Erősítettük a kapcsolati szálakat, és beszéltünk egy hosszútávú partnerkapcsolatról is, mely mindkét nemzet számára áldást eredményezhet.

- Milyen benyomásokat szereztek Magyarországról, illetve a magyar baptistákról?

- Mint baptisták tudjuk, hogy egyek vagyunk, nagyon jó volt a magyar testvérekkel találkozni. Mély benyomást tett ránk az a szolgálat, amelyet Magyarországon végeznek a hívők. Részt vettünk például az Országos Lelkipásztor Konferencián, mely arra késztet bennünket, hogy átgondoljuk a saját lelkipásztori együttműködésünket. 

- Magyarországról hogyan támogathatjuk az afrikai, illetve a Sierra Leone-i missziót?

- Elsősorban további misszionáriusokra van szükségünk. Ezen felül örülnénk, ha a szövetségek között is partneri kapcsolat jönne létre, és az itteni és az afrikai lelkipásztorok között is alakulnának kapcsolatok.

Megjelent: 1439 alkalommal Utoljára frissítve: kedd, 11 április 2017 12:59

Keresés az oldalon

Blog

  • Két bemerítés két hét alatt
    Két bemerítés két hét alatt A járványügyi helyzet miatt nagy dilemmában volt gyülekezetünk vezetősége, hogyan tudnánk biztonságosan megszervezni ősszel a bemerítést. Tízen készültek arra, hogy…
  • Érzelmi hullámvasúton
    Érzelmi hullámvasúton Egy szeptember végi vasárnap emléke Vannak az ember életében napok, amiket nem feled, és amik meghatározóak maradnak. Én is átéltem…
  • Gyülekezeti csendeshétvége Gyula-Városerdőn
    Gyülekezeti csendeshétvége Gyula-Városerdőn A járványhelyzet miatt az idei, Szilvásváradra tervezett táborunkat le kellett mondanunk, de kerestük a lehetőséget arra, ha rövidebb időre is,…

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak