(2 szavazat)
Szegedi Attila bemerítése. Balogh Barnabás lelkipásztorral. Szegedi Attila bemerítése. Balogh Barnabás lelkipásztorral.

Egy szeptember végi vasárnap emléke

Vannak az ember életében napok, amiket nem feled, és amik meghatározóak maradnak. Én is átéltem már több ilyent, és bizonyára ilyen marad az a 2020. szeptember 27-i vasárnap is, amikor bemerítésre készültünk a sarkadi gyülekezetben.

Reggel azt gondolva, mindenre felkészültem, elindultam a szolgálatba családommal körzeti állomásunk irányába. Mindig nagy izgatottság van bennem, amikor bemerítést tartunk, különleges és örömteli ünnep ez Isten népe életében. Nem gondoltam volna, hogy az Úr különleges módon fog bennünket meglátogatni és megszólítani ezen a vasárnapon.

Amikor megérkeztem az imaházba, nem értettem, miért szomorúak az emberek, aztán elmondták, hogy egyik testvérünk, a gyülekezet gondnoka, miközben éppen a bemerítőmedencét töltötte fel vízzel, rosszul lett és hirtelen meghalt. Az imaház szomszédságában van a mentőállomás, így azonnal érkezett a segítség. Egy órán keresztül próbálták újraéleszteni Gyuszkót, sikertelenül. Megrázó és érthetetlen volt ez mindenki számára, aki ismerte és szerette őt. 61 éves volt. Az Úr megadta neki, hogy az Ő házából érkezzen a mennyei hazába. Ő az a boldog szolga, akit szolgálatban talált Jézus, mikor megérkezett hozzá.

Hogyan tudunk örülni a bemerítésnek, ha egy kedves barátunk, testvérünk már nem lehet velünk? Aztán Isten Szentlelke elkezdett munkálkodni közöttünk. Megértettük, hogy Gyuszkó jó helyen van, s talán fentről figyel most bennünket. Ugyanaz a Megváltó Jézus Krisztus hívta magához, aki Szegedi Attilát is megszólította, aki bemerítésével bizonyságot tett Róla. A teljesen megtelt kis imaházban senki sem maradt érintetlen. Mindannyian elgondolkodtunk, ha ma kellene nekünk megállni az Úr előtt, vajon készen lennénk-e? Minek van igazán értéke az életben, mibe érdemes belefektetni időnket, energiánkat? Ezt csak megerősítette Attila bizonyságtétele, aki elmondta, hogy néhány éve válságba került. Elhagyta egy másik nő miatt feleségét és fiát. Ebben az állapotban azonban megszólította őt az Isten. Egy éjszaka kiment egy tópartra és sírva imádkozott bűnbocsánatért, vezetésért. Akkor úgy érezte imája nem talált meghallgatásra, de ez nem így történt. Otthagyta szeretőjét és újból felvette a kapcsolatot családjával. Felesége bocsánata, szeretete, kedvessége ráébresztette, hogy új életet kell kezdenie. Hazatalált családjához és az Úrhoz is. Valóságos csoda, amit átéltek, amit a Sátán összezavart, szétbomlasztott, azt Isten újból egybeszerkesztette. Közösen vallhatták meg, hogy egész házanépük az Urat szolgálja.

Olyan hatással volt ez a nap a résztvevőkre, hogy többen odajöttek és elmondták, ilyent még nem tapasztaltak. Szinte tapintható volt a természetfeletti Isten jelenléte. A Sarkad tévé munkatársa, aki felvette az egész istentiszteletet elmondta, hogy az alkalom egy pontján a kamerája furcsa dolgokat művelt. Olyan érthetetlen volt ez számára, hogy mikor beszámolt róla, még akkor is remegett a keze.

Mindig tudom és hiszem, hogy ott van körülöttem az Úr, de most újból meg is tapasztaltam. Mikor késő délután hazaértünk, még sokáig ennek a napnak a hatása alatt voltam, és a mai napig sem tudom teljesen felfogni, mi történt ott Sarkadon.

Merényi Zoltán

Megjelent: 3081 alkalommal

Keresés az oldalon

Blog

  • Két bemerítés két hét alatt
    Két bemerítés két hét alatt A járványügyi helyzet miatt nagy dilemmában volt gyülekezetünk vezetősége, hogyan tudnánk biztonságosan megszervezni ősszel a bemerítést. Tízen készültek arra, hogy…
  • Érzelmi hullámvasúton
    Érzelmi hullámvasúton Egy szeptember végi vasárnap emléke Vannak az ember életében napok, amiket nem feled, és amik meghatározóak maradnak. Én is átéltem…
  • Gyülekezeti csendeshétvége Gyula-Városerdőn
    Gyülekezeti csendeshétvége Gyula-Városerdőn A járványhelyzet miatt az idei, Szilvásváradra tervezett táborunkat le kellett mondanunk, de kerestük a lehetőséget arra, ha rövidebb időre is,…

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak