(0 szavazat)
Kézrátételes imádkozás Kézrátételes imádkozás

Lelkipásztor beiktatás Szokolyán Kiemelt

Az elmúlt év júniusában búcsúztatta el a Szokolyai Baptista Gyülekezet valamint a Vác-Püspökszilágyi körzet lelkipásztorát és ifjúsági pásztorát, Floch Gábort. Az eltelt több mint félév sok imádkozással telt, melynek eredményeként idén januárban újból a kis börzsönyi faluba költözhetett egy baptista lelkipásztor, Merényi Zoltán személyében.

Az ünnepélyes beiktató istentiszteletre március 12-én került sor a helyi művelődési házban. Még ez az épület is szűkösnek bizonyult a délután során, hiszen nemcsak Szokolyáról, Vácról és Püspökszilágyról, de Budapestről, Verőcéről is sokan eljöttek. Az igehirdetés és a beiktatás szolgálatát Papp János egyházelnök, végezte. Igehirdetésében az “élet igéjéről” beszélt, mely megeleveníti az embereket, családokat, közösségeket. Ennek az üzenetnek a továbbadása a lelkipásztor feladata.

Az ünnepi alkalmat Meláth Attila váci lelkipásztor vezette, aki Merényi Zoltánnal vezeti továbbra is a körülbelül kétszáz fős körzetet. Az istentisztelet második felében köszöntések hangozottak el. Jelen volt Floch Gábor, volt szokolyai lelkipásztor, aki hivatalosan is átadta a szószéki Bibliát utódjának. Angyalföldről, a meghívó gyülekezetek részéről és a helyi társegyházak részéről is hangzottak el jókívánságok.

A falu képviseletében Némethné Pintér Csilla, polgármester asszony köszöntötte a lelkipásztor családot.

Merényi Zoltán “székfoglalójában” elmondta, hogy Isten tervét szeretné munkálni új szolgálati helyén is. Jézus missziós parancsát idézte, melyet legfontosabb feladatának lát a jövőben is: menni, tanítvánnyá tenni az embereket Jézus Krisztus felhatalmazásával mindezt közösen, együtt a gyülekezetek testvériségével, a társegyházak híveivel. Az ünnepi esemény szeretetvendégséggel zárult.

Megjelent: 5857 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 26 március 2017 18:41
Tovább a kategóriában: Az élet nem szerencsejáték »

Keresés az oldalon

Blog

  • Öröm a mennyben és a földön
    Öröm a mennyben és a földön 2018. június 17-én délután teljesen megtelt a váci baptista imaház, ahol bemerítést tartott a helyi gyülekezet. Hét megtért keresztény tett…
  • Elég legyen! Legyen elég!
    Elég legyen! Legyen elég! Február 10-én immár harmadik alkalommal rendezte meg a Váci Baptista Gyülekezet 25+ konferenciáját. Az idei találkozó témája a megelégedés volt.…

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

21 jan.
Ökumenikus imahét Szokolyai Baptista Gyülekezet
2019.01.21. 6:00 pm - 2019.01.26. 7:00 pm

Program:

Január 21. hétfő, 18 óra, Református Gyülekezeti Terem

Igehirdető: Merényi Zoltán, baptista lelkipásztor

 

Január 22. kedd, 18 óra, Református Gyülekezeti Terem

Igehirdető: Temesvári Károly Benedek, pálos szerzetes

 

Január 23. szerda, 18 óra, Római Katolikus Templom

Igehirdető: Tamás Balázs, református lelkipásztor

 

Január 24. csütörtök, 18 óra, Római Katolikus Templom

Igehirdető: Merényi Zoltán, baptista lelkipásztor

 

Január 25. péntek, 18 óra, Baptista Templom

Igehirdető: Temesvári Károly Benedek, pálos szerzetes

 

Január 26. szombat, 18 óra, Baptista Templom

Igehirdető: Tamás Balázs, református lelkipásztor