(0 szavazat)

"Ó, Isten! Elvetettél, szétszórtál bennünket! Megharagudtál ránk, állíts helyre minket!" Zsolt 60,3

Érdekes a 60. zsoltár felirata, ugyanis ezt az imádságot Dávid egyik győztes időszakára helyezi, mikor látszólag minden rendben volt életében, szolgálatában, jól mentek a dolgai. 13 év Saultól való menekülés után királlyá választották, győztes háborúkat vívott a filiszteusokkal, ammóniaiakkal, amálekitákkal, arámiakkal. Betsabéval még nem vétkezett, a magánélete is rendben volt. De még ebben az időszakban is szükség volt megújulásra, helyreállásra.

Lehet, úgy látjuk a mi életünkben is minden jól megy: munkánkon ott érezzük az Úr áldását, családunkban is békesség van, gyülekezeteinkben sincsenek nagyobb problémák, de milyennek lát bennünket az Úr? Nem lehet, hogy a sikereinket látva azt gondoljuk, hogy a helyünkön vagyunk, nincs szükségünk ébredésre, megújulásra, reformációra?

A zsoltár abban is eligazít bennünket, hogy a változás egyedül Istentől ered. Emberi erőlködéssel megszabadulhatunk egy-egy bűntől, helyrehozhatunk egy megromlott kapcsolatot, próbálkozhatunk azzal, hogy megszervezzünk közösségeink életét, de a valódi, szellemi megújulás csak imaközösségből születik. Id. Kovács Géza testvér tett bizonyságot többször arról, hogy szolgálatának nagy áldásai mindig imaközösséggel indultak. Szánjuk tehát mi is oda magunkat, hogy könyörögjünk személyes életünk, közösségeink, nemzetünk ébredéséért!

Meg vagyok róla győződve, hogy az áldott Isten az ébredés elindítását és továbbvitelét a legtöbb, ha nem MINDEN helyen az IMÁDSÁG által végzi. Eredetét és fejlődését minden egyes lakóhelyen az imádsághoz, különösen az új megtértek, új életútra indulók imáihoz vezethetjük vissza. A bűntudat hatása alatt levők szívéből fölfakadó töredező mondatok és az új hívők egyszerű, gyermeki imádságai a leghatalmasabban beszélnek minden jelenlevőhöz. Legyenek bár megtértek vagy megtéretlenek, nem állhatnak ellen a könnyezés kényszerének; az előbbiek örömkönnyeket, az utóbbiak a veszélyérzet miatti könnyeket hullatnak. (egy lelkipásztor a Walesi ébredések idején)

Megjelent: 1097 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 31 október 2019 07:56

Keresés az oldalon

Blog

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak