Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  Róm 2,1–4

  Nem ítélkezni, de reálisan megítélni a pillanatot, az eseményt, ez az igazi bölcsesség.

  Magyarázat

  Mit tennél, ha ma találkoznál egy eltévedt emberrel? Kinevetnéd, leszidnád, kioktatnád? Elítélnéd? Márpedig fogsz ma találkozni eltévedt emberrel, az bizonyos. Mire bíztat a mai ige?

  Lehet, hogy azt mondod: ilyen súlyos erkölcsi-etikai eltévelyedéssel, az előző versekben említett homoszexualitással a környezetemben nem találkozom. Ezt egyre kevesebben mondhatják el – akkor imádkozz őértük, testvéreidért, akik ilyen helyzetekkel találkoznak. És imádkozz azokért is, akik ebben a mély identitászavarban szenvednek. Mert Isten meg akarja menteni az elveszettet.

  Viszont az ige továbbirányítja figyelmed: miközben mély megrendüléssel szemléled az egyén és társadalom eltévelyedését, mást területen talán, de nem vagy te is tévelygésben? Szélesebb körű áttekintésre hív Isten azzal kapcsolatban, milyen gyümölcsei is vannak annak, amikor felcseréljük őt képmásokra. Majd személyessé, önvizsgálattá teszi a vizsgálódást. Csak ez által juthatsz el ma is a megoldásig, engedhetsz annak, hogy Isten jósága megtérésre ösztönöz. Isten nem erkölcscsősznek, nem szakértőnek, hanem újjászületett, alázatban és irgalomban járó embernek hívott el téged! (BD)

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak