Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  2Pt 3,14–18

  Egyre többet és többet tapasztalni Isten kegyelméből, ok nélküli jóságából: az tényleg végtelenül erősíti az embert.

  „Ezért tehát, szeretteim, minthogy ezeket várjátok, igyekezzetek, hogy ő tisztának és feddhetetlennek találjon benneteket békességben. A mi Urunk hosszútűrését pedig üdvösnek tartsátok, ahogyan szeretett testvérünk, Pál is megírta nektek – a neki adott bölcsesség szerint – szinte minden levélben, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és az állhatatlanok kiforgatnak, mint más írásokat is a maguk vesztére.
  Ti tehát, szeretteim, mivel előre tudjátok ezt, vigyázzatok, hogy az elvetemültek tévelygései el ne sodorjanak, és saját biztos meggyőződéseteket el ne veszítsétek. [Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban!]”

  Magasztaljuk az Urat, mert bátran rábízhatjuk magunkat! (Zsolt 31,1–6)

  Magyarázat

  Tapasztaljuk, hogy vannak fontos és kevésbé fontos dolgok. A bölcs ember a fontos dolgokat teszi az első helyre. Az Ige is erre hívja fel a figyelmünket! Sokszor mégis a kevésbé fontos dolgok kötnek le bennünket. Sok időt és energiát fordítunk arra, hogy növekedjünk a tudásban, az anyagiak felhalmozásában, kapcsolatok építésében, élményekben, befolyásban, tekintélyben, tisztségek betöltésében és még sok mindenben. Mikor ezekben kiteljesedünk, áldásnak éljük meg, de sokszor ez a növekedés a lelki dolgok rovására történik. Mit jelent az, hogy növekedjünk a kegyelemben?
  Péter, aki ezeket az igéket írja, átélte, hogy a növekedés a kegyelemben és Krisztus megismerésében sokszor azzal jár, hogy bizonyos dolgokat el kell engedni. Válaszoljuk meg a következő kérdést: A kakaskukorékolás előtti Péter, aki hősként látja magát, vagy a kakaskukorékolás utáni összetört Péter az, aki jobban növekszik a kegyelemben és Krisztus megismerésében?
  Néha gazdagabbak leszünk, ha Isten megengedi, hogy összetörjön, elvesszen valami az életünkben, és így helyreálljon a helyes sorrend. Neked ma mit kell elengedned, hogy növekedhess a kegyelemben és Krisztus ismeretében?

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak