Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  Mt 6,1.5–8

  „Minden imádságot ennek a fohásznak kell megelőznie: Hadd szóljon hozzád az, aki valójában vagyok, s hadd szóljunk ahhoz, aki valójában vagy.” (C. S. Lewis)

  1„Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól.... 5Amikor imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek a zsinagógákban és az utcasarkokon megállva imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom nektek: megkapják jutalmukat. 6[Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.]
  7Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg. 8Ne legyetek tehát hozzájuk hasonlók, mert tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, még mielőtt kérnétek tőle.”

  Könyörögjünk Istenünkhöz, hogy az ő szeretetével fogadjuk be az üdvkereső romákat! (Jak 2,1–5)

  Magyarázat

  Miért imádkozunk? Megdöbbentőnek tűnhet a válasz: a jutalom miatt. A képmutató azért, hogy az emberektől kapjon elismerést, azonnali eredményt remélve. A másik csoport viszont Istentől remél jutalmat. Jól teszik ezt, hiszen Isten maga ígérte meg: „a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.” Mégis imádságaink olyan gyengék, erőtlenek tudnak lenni. Mintha nem hinnénk az ígéretében. De ma meg akar erősíteni bennünket Isten az imádkozásainkban. Figyeljünk a szavára!
  Hogyan gyakoroljuk jól az imádságot?
  Először is vonuljunk félre egy csendes, meghitt helyre, ahol kizárva minden zavaró körülményt az Atyával beszélgethetünk. Fegyelmezzük a gondolatainkat is! Könnyen elkalandozhatnak, és a napi problémákon, megoldandó feladatok körül keringenek. Tegyünk zablát gondolatainkra, és vigyük Isten elé dolgainkat.
  Másodszor ne beszéljünk „lyukat Isten hasába”! Nem azért imádkozunk, hogy Istent tájékoztassuk dolgainkról, hanem azért, hogy önmagunkat is figyelmeztessük, minden dolgunkat szerető Atyánk elé vigyük. Majd várjuk, hogy ő is válaszolhasson nekünk. Higgyük el, meghallgatta az imádságunkat, és idejében megadja azt, amire tényleg szükségünk van.

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Következő program

A JavaScript hibás vagy nem fut.

Következő események

25jún.
2018. 06. 25. - 2018. 07. 01.
Mosolyhét
1júl.
2018. 07. 01. 10:00 - 11:30
Istentisztelet
2júl.
2018. 07. 02. - 2018. 07. 06.
Gyermekhét Szokolyán