Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  Lk 12,41–48

  Te akarsz hasznos lenni?

  41„Péter ekkor megkérdezte: „Uram, nekünk mondod ezt a példázatot, vagy mindenkinek?” 42Az Úr így válaszolt: „Ki tehát a hű és okos sáfár, akit az úr szolgái fölé rendel, hogy idejében kiadja élelmüket? 43[Boldog az a szolga, akit, amikor megérkezik az úr, ilyen munkában talál!] 44Bizony, mondom néktek, hogy az egész vagyona fölé rendeli őt. 45Ha pedig ezt mondaná szívében az a szolga: Késik az én uram, és kezdené verni a szolgákat és szolgálóleányokat, elkezdene enni, inni és részegeskedni; 46azon a napon jön meg annak a szolgának az ura, amelyen nem várja, és abban az órában, amelyben nem gondolja: kettévágatja, és a hűtlenek sorsára juttatja. 47Az a szolga, aki ismerte ura akaratát, és nem fogott hozzá teljesítéséhez, vagy nem cselekedett akarata szerint, sok verést kap; 48aki viszont nem ismerte ura akaratát, és úgy cselekedett verést érdemlő dolgokat, az kevés verést kap. Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.”

  Magyarázat

  Petőfi Sándor 1848 júliusában írta Pesten:
  „Miért zárjátok el az útamat?
  Bocsássatok!
  Előre vonnak vágyaim, de én
  Használni s nem ragyogni akarok.”
  Az egyik legfontosabb irány a Krisztus-hívő emberek számára talán ez: Mivel és hogyan használhatok családomnak, embertársaimnak, nemzetemnek? Hisz arra rendeltettünk mindannyian, hogy hasznára legyünk a többieknek. Ezért lettünk az életbe szólítva, és a többiek is erre rendeltettek.
  Az Istent szerető ember számára ez az egyszerű elv mint vezércsillag segít minden helyzetben, minden kapcsolatban, minden döntésnél. Nem szituációs etika vagy örök erkölcsi szabályok irányítják az ilyen embert, hanem az a vágy, hogy mindig és mindenütt hasznossá tehesse magát a világban. Szívét az vonzza, hogy gazdagíthassa, szerethesse és segíthesse a világ előrehaladását, jobbra fordulását, akár utazik, akár a munkahelyén van, akár tanít, akár tárgyal, akár szórakozik.
  Petőfi és a többi márciusi fiatal ezért ragadja meg még ma is a lelkünket. Ők teljes szívvel azt keresték, mivel lehetnek hasznára a hazának. Minél több ilyen hívő él ma is, aki tudja, miért született ide, annál nagyszerűbb jövő vár gyermekeinkre és unokáinkra.

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Következő program

A JavaScript hibás vagy nem fut.

Következő események

21febr.
2018. 02. 21. 18:00 - 19:00
Bibliaóra
23febr.
2018. 02. 23. 18:00 - 21:00
Ifi klub
25febr.
2018. 02. 25. 10:00 - 11:30
Istentisztelet Vácon
4márc.
2018. 03. 04. 10:00 - 11:30
Istentisztelet