Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  Róm 1,13–17

  A Krisztus-hit téged is segít igazi emberként élni! Sőt élni igazán!

  13„Tudjátok meg, testvéreim: sokszor elhatároztam már, hogy elmegyek hozzátok, de mindeddig megakadályoztattam abban, hogy munkámnak némi gyümölcse lehessen közöttetek, amint a többi nép között is. 14Görögöknek és barbároknak, bölcseknek és tudatlanoknak egyaránt adósa vagyok. 15Azért szívem szerint kész vagyok az evangéliumot hirdetni nektek is, akik Rómában vagytok. 16Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten hatalma az minden hívőnek üdvösségére, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek. 17[Mert abban Isten a maga igazságát nyilatkoztatja ki hitből hitbe, amint meg van írva: „Az igaz ember pedig hitből fog élni.]”

  Magyarázat

  Az evangélium Isten szeretetéről és kegyelméről szóló hír. Óriási erő és hatalom van benne, mely átformál mindenkit, aki hittel fogadja. A halál állapotából életre hív, a bűnösöket igazzá változtatja, a kárhozat útján járók számára üdvösséget ad.
  Pál farizeusként görcsösen próbálta megtartani a törvényt. Nagy felfedezés volt számára, amikor megértette, hogy az igaz ember hitből él. A jól ismert ószövetségi ige személyre szabott kinyilatkoztatás lett. A hitből való élet tulajdonképpen nem más, mint teljes mértékben Istentől függő élet. Ez a felfedezés annyira lelkesítette, hogy mindenkinek hirdetni akarta az örömírt, nem­hogy nem szégyellte, hanem szinte dicsekedett vele.
  Lehet, hogy lelked ellensége, a sátán vádol a múltban el­kö­vetett bűneid miatt, de ha hit által elfogadtad a kegyelmet, akkor a mennyei ítélőszék igaznak nyilvánít, felment az ítélet alól. Megigazultál! Igaz emberként élhetsz, és élj igaz emberként!
  Hirdesd az evangéliumot! Ne szégyelld soha! Emlékezz rá, hogy neked is hirdették! Sokaknak van még rá szükségük. Ne feledd, a hit hallásból van! Ezen a napon is oszd meg valakivel!

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak