Baptista Áhítat

 1. Olvasmány:
  Mt 8,28–34

  Ha Isten szól hozzád, és megteszed, amit mond, tapasztalni fogod, hogy nincs akadály.

  28„Amikor a túlsó partra, a gadaraiak földjére ért, két megszállott ment elé, akik a sírboltokból jöttek elő; annyira veszedelmesek voltak, hogy senki sem mert azon az úton járni. 29És egyszerre felkiáltottak: Mi dolgod velünk, Isten Fia? Azért jöttél ide, hogy idő előtt meggyötörj minket? 30Tőlük távolabb egy nagy disznónyájat legeltettek. 31Az ördögök pedig ezt kérték tőle: Ha kiűzöl minket, küldj a disznónyájba! 32[Ő pedig ezt mondta nekik: Menjetek! Akkor azok előjöttek, és belementek a disznókba. És íme, a meredekről a tengerbe rohant az egész nyáj, és beleveszett a vízbe.[ 33A legeltetők pedig elfutottak, és a városba érve elhíreszteltek mindent, azt is, ami a megszállottakkal történt. 34Ezután az egész város kiment Jézus elé, és amikor meglátták, kérték, hogy menjen el a határukból.”

  Imádkozzunk világszerte élő magyar ajkú baptista test­vé­reinkért, hogy hitüket és magyarságukat meg tudják őrizni! (Ef 1,16)

  Magyarázat

  Zavaros korban élünk. Egyre nehezebb megkülönböztetni egy­mástól az igazságot és a hazugságot. Értékek kérdőjeleződnek meg, nagy a bizonytalanság az emberekben. Hiszem, hogy Isten igéje az, ami ilyen körülmények között is tájékozódási pont lehet, mint az iránytű, mely megmutatja a helyes irányt. Közösségünk egyik vagy talán legnagyobb értéke az, hogy Isten igéje a legfőbb tekintély. Így volt ez a múltban is, mikor elődeink ragaszkodtak a hitvalló bemerítés gyakorlatához, vállalva ezzel még az üldöztetést is. Mikor több mint 25 évvel ezelőtt megtértem, egy olyan közösségre vágytam, ahol tisztán és érthetően hirdetik a Biblia üzenetét. Így vezetett Isten a baptista közösségbe. Mai igénk két megszállott embert hoz elénk. Sem környezetük, sem a korabeli orvosok, de még a vallási vezetők sem tudtak mit kezdeni a problémájukkal. Szenvedtek, veszélyt jelentettek magukra és a többiekre is. Így a legjobb megoldást az jelentette, hogy kikergették őket a pusztába. Jézus nem volt tehetetlen, egyetlen szavával szabadítja meg ezt a két férfit, akik ki tudja, már mennyi ideje voltak az ördög rabságában. Isten igéje ma is élő és ható. Sok a megkötözött, leuralt élet. Engedjük, hogy Isten beszéde rajtunk keresztül eljuthasson hozzájuk! Ha pedig kedves olvasó, a te életedben vannak torzulások – bűnök, sérülések, függőségek –, vedd kezedbe a Bibliát, és tapasztald meg Isten hatalmát életeden!

Keresés az oldalon

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak