(1 szavazat)

A járványügyi veszélyhelyzet harmadik hónapja kezdődött el Magyarországon. Minden nap hallunk megbetegedésekről, halálesetekről, de megnyugtató, hogy a számok alacsonyak maradtak. Természetesen minden élet érték, minden elhunyt veszteség.

Az emberek türelme kezd elfogyni. Nehezen viseljük a bezártságot, a társadalmi kapcsolatok hiányát, kezdünk belefáradni az virtuális találkozásokba. Várjuk ennek a rossz álomnak a végét és már sokkal többet gondolkodunk azon, mi lesz “azután”.

De mit is várunk attól, ha legyőzzük a koronavírust? Gyakran hallom, várjuk hogy életünk újból visszazökkenjen a normális kerékvágásba. Mások azt mondják, ott folytathassuk életünket, ahol a válság előtt abbahagytuk. De valóban erre van szükségünk? Hogy visszatérjünk régi rutinunkhoz? Hogy folytathassuk kedvteléseinket, mértéktelen fogyasztásunkat, vásárlásunkat? Hogy acsarkodjunk, veszekedjünk, vitatkozzunk, átgázoljunk egymáson? Hogy tovább pusztíthassuk környezetünket? Hogy Istennel nem törődve magunk szabjuk meg életünk irányát? Hogy önmagunkat becsapva elhiggyük, hogy nem érhet minket semmi baj, hogy életünknek sohasem lesz vége és cselekedekedeinknek nem lesz következménye?

Nem hiszem, hogy normális volt az a kerékvágás, amiből kizökkentünk. Esélyt kaptunk. Esélyt arra, hogy elgondolkodjunk, hogy megálljunk, hogy önvizsgálatot tartsunk, hogy megtérjünk.

Felismerhettük volna sebezhetőségünket, törékenységünket, kiszolgáltatottságunkat, tehetetlenségünket. Felismerhettük volna, hogy az igazi értékek nem ezen a világon keresendők, hanem a mennyben!

Éltünk a lehetőséggel? Sajnos nem, az emberiség még mindig a régi életét várja vissza! Én mást várok, másban reménykedem... Kiváncsi vagyok Isten következő lépésére!

Megjelent: 486 alkalommal Utoljára frissítve: csütörtök, 07 május 2020 13:33
Tovább a kategóriában: « Mi a valóság?

Keresés az oldalon

Blog

  • Öröm a mennyben és a földön
    Öröm a mennyben és a földön 2020. január 26-án délelőtt csordultig megtelt a Gyulai Baptista Gyülekezet imaháza, még az előtérben is ültek emberek, akik kivetítőn keresztül…
  • Gyula Tv áhítatok 2020. január
    Gyula Tv áhítatok 2020. január 2020. január 19 és 25 között én tartom a napi áhítatokat a Gyula TV-n. A héten a Tékozló fiú (Lk…
  • Gyula Tv Áhítatok
    Gyula Tv Áhítatok Szeptember 29 és október 5 között engem kértek fel, hogy tartsam meg a reggeli áhítatokat a Gyula TV-n. Az elmélkedések…

MBE hírei

2020. július 14.

Kapcsolat

Ha üzenetet szeretne küldeni a szerkesztőnek, töltse ki az űrlapot!

Események

Események nem találhatóak